Mäklare

Allt handlar egentligen o att du vill att något ska flyttas. Hur det görs är sekundärt. Vi har lång erfarenhet av transporter till sjöss och ett stort nätverk. Vi kan hjälpa dig. Från första kontakt till slutlig leverans.

Projektlaster & laster

Med pusher Karl-Erik och Oxelösund samt andra fartyg i vårt nätverk kan vi lasta allt från 1500 ton till 11 000 ton bulklast eller projektlaster som kablar, kranar, maskiner, konstruktioner med mera. Vi erbjuder även lastning och lossning över ramper, (RoRo), för- och sidoramp.

Management och konsulting

Tillsammans har vi över 50 års erfarenhet. Vi har lärt oss en del om befraktning och sjöfart, En hel del faktiskt. Därför kan vi agera stöd, hjälp och support när du står inför transportutmaningar. Det som kan vara svårt och utmanande för dig, är oftast enkelt för oss.

SMHI:s iskarta. Isen har vuxit till sig rejält i Östersjön under februari. […]

För oss handlar befraktning om trygghet och enkelhet.
Att förstå din utmaning och dina behov.

Att finnas där när du behöver hjälp att flytta något härifrån och dit. Eller därifrån och hit. Vi ska vara det självklara valet för dig som behöver frakthjälp till sjöss i norra Europa. Vi agerar mäklare – från första kontakt till att godset är där det ska vara. i praktiken innebär det att du bara behöver kontakta oss, så ordnar vi resten. Från enskilda detaljer till slutlig leverans. Och vi gör det säkert, tryggt och kostnadseffektivt.

En fotbollstokig malmökille och en ishockeytokig göteborgare träffas i mitten av 90-talet i den lilla orten Valdemarsvik i södra Östergötland.

Hur gick det till?

Var det för sporten? Nej. För Utbildningen? Nej. Inte heller för kärleken. Utan för rederibrnschen. Och närmare bestämt Österströms rederi, som båda jobbade på i mitten av 90-talet Joacim Högberg och Pontus Söderström jobbade tillsammans under många år och blev inte bara kollegor, utan också nära vänner.

Efter några års frånvaro har de åter hittat varandra och driver nu Albatross Marine Chartering. Tillsammans har de över 52 års erfarenhet av sjöfart och befraktning och det finns nog inte en enda fråga inom området som de inte fått. Och inte kunnat svara på. Så behöver du hjälp att flytta något, hör av dig! 

JOACIM HÖGBERG​

 joacim@albatrossmarine.se

+46 70 551 96 13


PONTUS SÖDERSTRÖM​

pontus@albatrossmarine.se

+46 70 55 196 16


Albatross Marine Chartering AB
0123-12100
chartering@albatrossmarine.se